Η ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΑΠΟ ΠΟΤΕ
Viproject

BLOG

10/12/2020

Η ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΑΠΟ ΠΟΤΕ

Το 2020 τελικά ήθελε να είναι η έναρξη μιας νέας εποχής με τεράστιες αλλαγες στην ζωή όλων μας και για αυτό θα πρέπει να προετοιμαστούμε κατάλληλα. Η πανδημία του Κορονοιού έχει δημιουργήσει νέα δεδομένα που επηρεάζουν το οικονομικό, κοινωνικό και πολιτικό ιστό, έχωντας να αντιμετοπίσουμε όλοι μας νέες προκλήσεις.

Μέσα σε αυτή την νέα πραγματικότητα υπάρχει κάτι που διατηρεί αναλλοίωτη τη σημαντικότητά της. Η ιδιωτική ασφάλιση, σταθερά προσφέρει σιγουριά σε δύσκολες και απρόβλεπτες εποχές, όπως αυτή του Covid-19. Οι πολίτες προσβλέπουν στην ιδιωτική ασφάλιση, για να έχουν την προστασία που χρειάζονται, την οποία το δημόσιο νοσοκομείο πλέον αδυνατεί να παρέχει.

Με το δημόσιο σύστημα υγείας να πιέζεται καθημερινά, ο ρόλος της ιδιωτικής ασφάλισης γίνεται απαραίτητος,σημαντικός και πιο χρήσιμος από ποτέ. Η αξία της ιδιωτικής ασφάλισης επιβεβαιώθηκε στην περίοδο του Covid-19 και πλέον καλείται επιτακτική η ανάγκη ανάπτυξης της ασφαλιστικής συνείδησης.

Με την πίεση στο δημόσιο σύστημα υγείας να αυξάνεται κάθε μέρα όλο και περισσότερο και αναμένεται να μεγαλώσει ακόμα περισσότερο στο προσεχές διάστημα, θα αναγκάσει ενα μεγάλο μέρος του πληθυσμού να στραφεί προς την ιδιωτική ασφάλιση υγείας.

Ως εκ τούτου, οι ασφαλιστικές εταιρείες προσφέρουν πρωτοποριακές και ευέλικτες λύσεις στην ελληνική ασφαλιστική αγορά με προγράμματα υγείας που αντανακλούν τις αναγκες της συγχρονης πραγματικότητας σχεδιάζοντας νέα προγράμματα ή τροποποιώντας τα υφιστάμενα.

Ο οικονομικός προγραμματισμός των νοικοκυριών έχει υποστεί μεγάλο οικονομικό πλήγμα. Σημειώνεται αύξηση του αριθμού των νοσηλειών (παρότι οι αιτίες εισαγωγής δεν σχετίζονται με την πανδημία) και μείωση στη χρήση των παροχών πρωτοβάθμιας περίθαλψης. Αυτό το γεγονός αποδίδεται στο ότι κατά το πρώτο χρονικό διάστημα της πανδημίας, ο κόσμος ήταν επιφυλακτικός να πραγματοποιεί επισκέψεις σε υγειονομικούς χώρους όπως ιατρεία, διαγνωστικά κέντρα, νοσοκομεία.

Σε κάθε περίπτωση και παρά το δύσκολο οικονομικό περιβάλλον, η ιδιωτική ασφάλιση που διαθέτει στέρεες βάσεις κερδίζει όλο και περισσότερο την εμπιστοσύνη του κοινού.

Αυτή είναι η εποχή που

η Ιδιωτική Ασφάλιση είναι πιο αναγκαία από ποτέ!